P A112612. J P G

Adriaan Dropsie

Entre Dos, artistieke muziek, gespeeld door Karin Jochems en Adriaan Dropsie. Vertolkt op de fluit en altfluit, gitaar en octaafgitaar.

Warme muziek, Spaans en klassiek, met een vleugje latin en jazz maken het luisteren naar muziek telkens tot een andere beleving. Het samensmelten van verschillende stijlen klinkt vanzelfsprekend in de composities van Adriaan Dropsie, waarvan een groot aantal wereldwijd zijn uitgegeven door Ascolta Music Publishing, Malmberg en Guitar International. De muziek wordt ook mondiaal uitgegeven via sonolize.com.

Entre Dos maakt muziek met vertrouwde herkenningsmomenten.

Entre Dos betekent tussen twee: tussen twee personen, tussen twee instrumenten en soms ook tussen twee verschillende muziekstijlen. De combinatie fluit en gitaar heeft een rijke traditie, maar wat Entre Dos onderscheidt is het feit dat het duo voornamelijk herkenbare composities speelt van Adriaan Dropsie met vertrouwde romantische klanken. Het levendige en vloeiende geluid van de fluit in combinatie met een rijkdom aan timbre en aanslag van de gitaar opent een wereld van klankmogelijkheden, waaruit het duo haar inspiratie put. In de muziek van Adriaan speelt de gitaar geen begeleidende rol, maar zijn de instrumenten elkaars gelijken. Zijn muziek heeft mondiale erkenning en werd ook vertolkt door buitenlandse artiesten, zoals Will Flynn en Cynthia Ellis. De samenwerking van Karin en Adriaan heeft inmiddels geleid tot de productie van de cd’s ‘Encuentro’, ‘Impresiones’ en ‘Cambios’. Iedere compositie is geschreven vanuit een persoonlijk verhaal waarin de luisteraar steeds herkenningsmomenten vindt.