Oene Van Geel Photo By Thomas Huisman
vr
8
dec

Oene van Geel

Tussen de berg en de rivier

Culture Unlimited Festival

Een sprankelend programma van het Culture Unlimited Festival waar de klankwereld van de Syrische en Arabische muziek die van de Big Band ontmoeten.

Programma

Soulaima is een beroemd liefdeslied uit Syrië dat dateert uit de jaren vijftig. Het is geschreven door Nawfal Elias en gecomponeerd door Khaled Abou Alnasr.

Ma Leini Absarat is een traditioneel lied uit Aleppo, gecomponeerd door de legendarische muzikant Omar Albatch, uit het begin van de twintigste eeuw. Zijn uitzonderlijke gebruik van de majeurtoonladder om emoties op te roepen in deze zelden gebruikte toonladder is een meesterwerk.

Mouwashah Hatiha Ya Sah is een klassiek Arabisch stuk van Adnan Abou Alshamat, een muzikant uit Damascus die tien jaar geleden overleed. Interessant genoeg woonde hij een concert bij waar dit stuk werd uitgevoerd in een bigband-arrangement.

Ayyam Shamieh of Damascene Days is een traditioneel lied uit Damascus, geschreven in het Damasceense dialect, dat de luchthartigheid en het respect weergeeft waarmee de inwoners van Damascus elkaar behandelen.

Nawait Aseibak is een traditioneel lied uit het midden van de twintigste eeuw, gecomponeerd door Kamil Shampeir uit Aleppo.

Salam Min Saba Barada is een stuk van de beroemde Egyptische dichter Ahmad Shawqi. Het werd in de jaren veertig gecomponeerd en gezongen door de legendarische Egyptische kunstenaar Abdul Wahab, ter ere van de Barada-rivier, een belangrijke waterweg in Damascus.

Bein Qassioun Wa Rabwa is een klassieke Arabische compositie van de legendarische componist uit Aleppo, Omar Albatch. Het is een eerbetoon aan de iconische berg en rivier van Damascus.

Ghafnouhou Allama Alghazal is een beroemd lied geschreven door de legendarische dichter Beshara Alkhoury en gecomponeerd en uitgevoerd door de iconische Egyptische muzikant Abdul Wahab. Het lied is een eerbetoon aan de liefde.

SOLISTEN:
Abeer Albatal - (Syrische) zang
Kinan Abuakel - buzuq
Oene van Geel - 5-snarige viool

WEST END BIG BAND:
Gerard Kleijn | dirigent
Saxen:
Marten Japenga
Marga de Rooij
Guus van der Meer
Yond Boeke
Cora Hollema

Trompet:
Jeanette Scholder
Jos van der Park
Romain Gachot
Joan Boeke

Trombone:
Gertjan Huiskes
Pieter Troost
Hans Kolfschoten
Pieter Jongert

Ritmesectie:
Sjors Mol | piano
Murdoch Bentvelzen | gitaar
Philip Beerendonk | bas
Tim Ouw | drums

    • Splendor, Amsterdam
    • vrijdag 8 december 2023 om 20:00
    • Splendor