Rob Zuidam Karoly Effenberger
do
11
mei

Robert Zuidam

The Pit and the Pendulum

Slagwerk Den Haag, Claron McFadden

Zolang er een hartslag is, is er hoop, zegt Rob Zuidam. Slagwerk Den Haag en de expressieve sopraan Claron Mc Fadden brengen de wereldpremière van Zuidams nieuwste compositie, The Pit and the Pendulum, naar het gelijknamige horrorverhaal van Edgar Allan Poe. Met Zuidams eclectische idioom en feilloze antenne voor muzikaal drama belooft dat een indringende meditatie op onze sterfelijkheid te worden. Daarnaast staat op het programma een selectie liederen van de Amerikaanse meester George Crumb.

Het American Songbook is een project dat Crumb begon als zeventiger en waarin hij een diepgaande invloed op zijn oeuvre onderzoekt. Beroemde traditionals uit het American Songbook, zoals Swing low, sweet chariot en Go down, Moses, voorziet hij van verrassende en soms onaards aandoende instrumentaties. De melodieën blijven herkenbaar, maar het vervreemdende effect zet ze in een fascinerend nieuw licht.

Programma

Rob Zuidam The Pit and the Pendulum (wereldpremière)*
George Crumb Selectie songs uit het American Songbook* The Pit and the Pendulum is een compositieopdracht van Muziekgebouw aan 't IJ en Slagwerk Den Haag met steun van Ammodo

Uitvoerenden

Slagwerk Den Haag
Claron McFadden sopraan

    • Muziekgebouw, Amsterdam
    • donderdag 11 mei 2023 om 20:15
    • donderdag 11 mei 2023 om 16:00
    • Rob Zuidam
    • Muziekgebouw aan 't IJ