Joey Roukens
do
25
apr

Joey Roukens

Summer Preludes

Camiel Boomsma

'Summer Preludes' zijn een pianocyclus van een aantal preludes en een epiloog. Deze stukken zijn geschreven in de zomer van 2020, een van die hete, grillige zomers die we de afgelopen jaren steeds vaker hebben gezien, met een lange hittegolf in augustus, maar ook regenachtige, bijna herfstachtige dagen.

De Summer Preludes kun je beluisteren als een soort muzikaal dagboek, waarbij elk van de preludes een weerspiegeling is van een bepaalde dag of periode tijdens die zomer: dan horen we vriendelijke, zonnige dagen, dan weer turbulente dagen, dan weer de stilte van een zomernacht, dan een eindeloze regenbui, dan weer een trage hittegolf. Roukens: 'Voor mij is de zomer ook de tijd van het jaar om te ontspannen en na te denken, en veel van de deeltjes hebben een reflecterende toon. Ik schreef deze Zomerpreludes puur voor mijn eigen plezier, in tegenstelling tot de meeste van mijn composities in opdracht.'

Camiel Boomsma wordt door pers en publiek geroemd om zijn opmerkelijke volwassenheid, zijn buitengewoon mooie klank en persoonlijke toucher. Hij trad op in de meest belangrijke Nederlandse concertzalen (w.o. het Concertgebouw en het Grachtenfestival Amsterdam) en hij speelde op vele prestigieuze internationale podia zoals Schloss Elmau, Teatro la Fenice in Venetië en St John’s Smith Square in Londen. Een van zijn albums, ‘Musings’ uit 2017 (Challenge Records International) met poëtisch en romantisch repertoire van Chopin en Schubert werd in de pers vergeleken met opnames van Radu Lupu en Marc-André Hamelin. De Volkskrant schreef: “Aan Boomsma’s vingers kleeft fluweel”. In 2021 verscheen Boomsma’s boek ‘Brieven aan de Meesters’ (Uitgeverij IJzer) naar aanleiding waarvan NRC Handelsblad een groot interview met hem publiceerde.

Programma

Claude Debussy – selectie uit de Preludes
Joey Roukens – Summer preludes
Franz Schubert – Sonate in A groot D959

    • Kasteel Twickel, Delden
    • donderdag 25 april 2024 om 20:00
    • Joey Roukens