Veldhuizen Van Rick Sjabloon3 Eduardus Lee
do
18
jan

Rick van Veldhuizen

Stuk voor piano & de-tuned piano/synthesizer/elektronica

Pianist Shane van Neerden

Een haast filosofisch programma waarin het Musikalisches Opfer van Bach, de laatste pianosonate van Beethoven en een nieuw werk van Rick van Veldhuizen de dialoog aangaan met een novelle van de Franse schrijver en dichter Jean Genet. Voor pianist Shane van Neerden zijn het allemaal kanten van dezelfde betoverende medaille. Op een zeer intieme manier gaat Shane met tederheid, zorgvuldigheid door het boek en de muziek heen en komt het theatrale en spirituele samen.

Andere kunstvormen intrigeren Shane zeer: kunstenaars als de fotograaf Rutger ten Broeke, schilder Eleanora Tammes en beeldhouwer Berlinde de Bruyckere geven hem net zoveel inspiratie als de componisten en muziek zelf. Uit het juryrapport: ‘Een romanticus en poëet pur sang! Met zijn waanzinnige techniek, voortreffelijke timing en verteldrift houdt hij de aandacht van het publiek gevangen.’

Dutch Classical Talent 
Dutch Classical Talent is een ontwikkelingstraject voor jonge Nederlandse topmusici. Laureaten zijn bijvoorbeeld Tania Kross, Lavinia Meijer, Nora Fischer, het Van Baerle Trio en het Berlage Saxophone Quartet, om maar wat klinkende namen te noemen. Talent alleen is niet genoeg om de finale van Dutch Classical Talent te bereiken. Deelnemers moeten onderscheidende en prikkelende programma’s meenemen, visie en een beetje lef. De Finale van Dutch Classical Talent is zondag 12 mei 2024 in TivoliVredenburg.

Programma

Johann Sebastian Bach Ricercar a 3 uit Musikalisches Opfer
Ludwig van Beethoven Sonate nr. 32 op. 111 
Rick van Veldhuizen Stuk voor piano & de-tuned piano/synthesizer/elektronica

Uitvoerenden

Shane van Neerden piano

    • Muziekgebouw, Amsterdam
    • donderdag 18 januari 2024 om 12:30
    • Rick van Veldhuizen
    • Muziekgebouw aan 't IJ