George Dumitriu Hazard Ensemble
wo
12
apr

Sonic Awareness

George Dumitriu Hazard Ensemble, Minimal Music Festival

Het Hazard Ensemble van altviolist George Dumitriu is nog geen bekende naam, maar daar zou weleens verandering in kunnen komen. Het ensemble is een supergroep van improviserende musici uit Nederland en België die hun sporen ruimschoots hebben verdiend in uiteenlopende genres.

Verwacht geen notenkanonnades, maar een trip van bedwelmende akoestisch-elektronische soundscapes, in de geest van deep listening-goeroe Pauline Oliveros. ‘Niet-doen in plaats van doen’, zegt Dumitriu, dat is het spel van Hazard. Wachten, luisteren. En dan gebeurt het.

Dumitriu stelde het ensemble samen in opdracht van North Sea Round Town, het fringefestival van North Sea Jazz, waar in de zomer van 2022 het eerste optreden was. Wegens succes gingen ze vervolgens de grens over. Gitarist Raphael Vanoli, die met klankkleur tovert door in zijn snaren te blazen, is bekend van de experimentele muziekgroep Knalpot. De snel rijzende ster Fuensanta (bas & zang) omschrijft haar deelname aan het ensemble als ‘een onderdompeling in een mystieke ervaring’. Topmusici Frank Rosaly en Lennart Heyndels complementeren de line-up.

Uitvoerenden

George Dumitriu altviool, elektronica
Raphael Vanoli gitaar, elektronica
Fuensanta Méndez Lecomte zang, contrabas
Lennart Heyndels contrabas, modular synth
Frank Rosaly drums, percussie

    • Muziekgebouw, Amsterdam
    • woensdag 12 april 2023 om 20:30
    • Muziekgebouw aan 't IJ