Remy Alexander
ma
7
nov

Remy Alexander

RE;MAKE

Kluster5 | November Music

Componist Remy Alexander is verzot op het samensmelten van klankwerelden. Naast het schrijven van akoestische werken, laat hij met verve elektronica opgaan in akoestische, instrumentale klanken. Het Haagse kamermuziekensemble Kluster5 gaat graag met Remy Alexander verder op verkenning. Samen hebben ze RE;MAKE opgenomen, een uniek album vol ‘originele’ composities én remixes van deze stukken.

Tijdens het album-release concert brengen Kluster5 en Remy Alexander een dwarsdoorsnede van het nieuwe werk. Solo- en ensemblestukken worden met elkaar verweven door live-processing van de instrumenten, waardoor er ter plekke remixes van de stukken ontstaan. Remy Alexander speelt graag met de vraag wanneer iets een remix is of wanneer het de grens over gaat en een nieuw werk wordt. Invloeden uit de nieuwe muziek botsen prettig op sampling-principes uit de r&b, hiphop en EDM.

De ongewone bezetting van het Haagse ensemble Kluster5 zorgt voor grote mogelijkheden in een breed scala aan muziekstijlen: van hedendaags klassiek tot lichte muziek. Kluster5 gaat samenwerkingen aan met vooraanstaande kunstenaars uit allerlei disciplines, improviseert en componeert eigen muziek. Eerder in 2022 bracht het ensemble hun eerste visual album Perceived Reality uit.

Het album RE;MAKE is gemaakt en opgenomen tijdens Remy Alexanders Music Hub traject en wordt deze avond gepresenteerd als afsluiter van de Music Hub Night.

    • Verkadefabriek, Den Bosch
    • maandag 7 november 2022 om 21:00
    • Remy Alexander
    • November Music