Proximity
vr
5
apr

Proximity Music

iiii & Rewire

Proximity Music: States of Fragility, de vierde editie van het gratis tentoonstellingsprogramma door iii en Rewire Festival, vindt plaats van 5-7 april in Den Haag op locaties als Theater aan het Spui, Pulchri en de Paleiskerk. Deze editie presenteert werken die zich verhouden tot de onhoudbare en vaak fragiele sociale, politieke en ecologische systemen waarin ze zich bevinden: van een verstoord ecologisch evenwicht tot geopolitieke spanningen. Via persoonlijke, creatieve en onorthodoxe benaderingen ontwikkelen kunstenaars instrumenten om verschillende vormen van menselijke en meer-dan-menselijke kennis te verkennen. Proximity Music: States of Fragility presenteert fragiliteit als iets waar we ontvankelijk voor moeten zijn en benadrukt hoe belangrijk het is om goed te luisteren naar de veranderende omgevingen waar we ons tezamen in begeven.

Opvallende hoogtepunten:
Een ononderbroken, acht uur durende audiovisuele liveperformance over overprikkeling (Marco Fusinato)
Werk dat de fragiele en flexibele karaktereigenschappen van glas uitdiept door zich voortdurend in een staat van zelfvernietiging te bevinden (Jeanine Verloop)
Een instrument gemodelleerd naar een long waarmee vocalisten hun adem kunnen 'opsparen' (Myra-Ida van der Veen)
Werk van isolatiebuizen dat via persoonlijke verhalen de rol van geheugen en oorlog in Oekraïne onderzoekt (Sophia Bulgakova).

Volledige line-up Proximity Music: States of Fragility:
Marco Fusinato, Nandita Kumar, Sophia Bulgakova, Henk Schut, Jeanine Verloop, Myra-Ida van der Veen, Andrius Arutinian, Louis Braddock Clarke, Pelle Schilling

Proximity Music is een gezamenlijk tentoonstellingsprogramma opgericht in 2021 door iii en Rewire waarin muziek, architectuur, technologie, ritueel en spel met elkaar verbonden worden via ervaringen waarin al onze zintuigen worden geprikkeld.

    • Rewire
    • iii