Opusvooreenfietsenstalling E1670688474147
wo
21
dec

Mathijs Leeuwis

Opus voor een fietsenstalling

Theo Decloedt, Rianne Wilbers

Fietsenstalling: een plek waar je voornamelijk vertrekt en nooit écht aankomt. Mathijs Leeuwis componeerde in samenwerking met uitvoerders Theo Decloedt en Rianne Wilbers ‘Opus voor een fietsenstalling’, een nieuw werk binnen de serie Tapeloop tempels – composities die steeds een ander onderdeel van het luisterritueel onderzoeken en analoge ambient op onwaarschijnlijke plekken laten horen.

Opus voor een fietsenstalling is een stuk voor drie stemmen: bariton, sopraan en een elektronische afdruk op een tapeloop, waarin de zang en omgevingsgeluiden samen een nieuwe stem vormen.Een fietsenstalling staat altijd in functie van een komen of gaan: een voorbijgaan dat in beton gegoten is. Maar deze non-plekken hebben een eigen klank, een eigen stem. Door de akoestiek van deze ruimtes sta je bij dit stuk letterlijk ín een klankkast. De buitenwereld doet mee: fietsers komen en gaan en auto’s zoeven in de verte voorbij. Een kleine symfonie van voorbijgaand geluid opgetild door drie stemmen en de ruimte.

Opus voor een fietsenstalling wordt op 21 december ‘s avonds enkele malen uitgevoerd op een geheime buitenlocatie in Tilburg. Bestel uw gratis ticket, dan wordt contact met u opgenomen over precieze locatie en tijdstip. De performance duurt circa 25 minuten.

    • Geheime buitenlocatie (De Link), Tilburg
    • woensdag 21 december 2022 om 20:00
    • Mathijs Leeuwis
    • De Link