Morriskliphuisbyadammarkowski3
za
21
aug

Morris Kliphuis & Lucky Fonz III - High Dive

Project

Wat wist je als kind, dat je vergat toen je opgroeide? Kun je teruggaan naar die kinderlijke kennis, of is die voor altijd verloren gegaan? Componist Morris Kliphuis, schrijver Lucky Fonz III, zangeres Pitou en collectief s t a r g a z e graven door lagen van beschaving en intellectualisme, op zoek naar onze verborgen speelsheid en verbeelding.

Het festival November Music schrijft: “Voor High Dive slaat Kliphuis wederom de armen ineen met tekstschrijver Lucky Fonz III. Tijdens November Music 2017 maakten ze al furore met de liedcyclus The Secret Diary of Nora Plain. De uitvoering is ditmaal in handen van het internationale ensemble s t a r g a z e dat eerder al samenwerkte met Terry Riley, Bill Frisell, Nils Frahm, John Cale en Jonny Greenwood van Radiohead. Daarnaast sluit zangeres Pitou zich aan bij het project, een rijzende ster binnen de Nederlandse popmuziek over wie de Engelse krant The Independent schreef: 'een van de meest fascinerende stemmen die dit jaar aan het oppervlak is gekomen'.

In zijn nieuwe songs gaat Kliphuis op zoek naar de onbevangen blik van het kind. De veronachtzaamde details van alledag die volwassenen soms over het hoofd zien, maar ook onverwachte pareltjes die het leven zo mooi maken. Koren op de molen van Pitou die met haar kleurrijke, eigenzinnige stemgeluid ieders aandacht weet te vangen. Improvisatie en weelderige arrangementen gaan hand in hand, als een spannende mix van Louis Andriessen, Björk, Gil Evans en barokpop.”

The Trailer van ‘High Dive’
Lucky Fonz III vertelt over de totstandkoming van ‘High Dive’
  • Proeftuin Podium, Oranjewoud Festival
  • zaterdag 21 augustus 2021 om 21:00
  • Verkadefabriek (November Music), Den Bosch
  • donderdag 11 november 2021 om 20:30
  • Morris Kliphuis
  • November Music
  • Oranjewoudfestival