Bianca Bongers Composition 21
zo
3
apr

Bianca Bongers

Mitte voor altviooltrio

Trio Estatico

Het trio Estatico – drie altviolen – speelt de première van ‘Mitte’, een nieuw werk van de Haarlemse componiste Bianca Bongers. in het nieuwe stuk verwerkte zij haar indrukken van de lockdown in 2020. Zij voelde zich opeens blootgesteld aan oncontroleerbare invloeden van buitenaf en probeerde daar in haar muziek grip op te krijgen. Het resulteerde in een stuk waarin de klankactiviteiten steeds zijn gericht naar één centraal punt, met verschillende snelheden en kracht. Bewegingen van buiten naar binnen, onophoudelijk.

Bianca Bongers stelde in samenspraak met het trio het programma samen. Naast haar premièrestuk klinken ook nieuwe werken van Jakob Böttcher, Nina Senk, Yang Song, Zhenyan Li en Arshia Samasaminia.

Voorafgaand aan het concert gaan de componisten (met Remy Alexander als moderator) in gesprek over hun werk en visie op muziek. Het programma wordt vormgegeven als “een uniek en intiem concert, dat met uiteenlopende ruimtelijke opstellingen van de musici, de luisteraar centraal stelt.”

Trio Estatico is een internationaal altvioolcollectief met spelers uit drie vooraanstaande nieuwe-muziek-ensembles. Ze spelen een breed repertoire: van nieuw werk tot hercomposities van middeleeuwse motetten en klassieke 20e-eeuwse meesterwerken. Voor één tot drie altviolen.

Dit concert wordt mogelijk gemaakt door New Music NOW Files, een initiatief van Dutch Composers NOW met live videoregistratie door New Music Media.

Programma

Jakob Böttcher Nieuw werk met live-electronics (2022)
Nina Senk ….da kehrte die Ruhe ein…version II (2020)
Bianca Bongers Mitte voor altviooltrio* (2022)
Yang Song Nomadic Sound (2021)
Zhenyan Li Masks (2021)
Arshia Samasaminia Micro-Moments VII (2021)

Trio Estatico
Megumi Kasakawa altviool (Ensemble Modern)
Paul Beckett altviool (Ensemble Recherche)
John Stulz altviool (Ensemble Intercontemporain)

    • Amstelkerk, Amsterdam
    • zondag 3 april 2022 om 19:00
    • Bianca Bongers