Landscape G13d70973e 1920 E1679829384360
za
10
jun

Gerard Beljon, Oene van Geel

Maar de zon is nog op

Kamerkoor JIP, jubileum

In juni 2023 bestaat Kamerkoor JIP 10 jaar! Voor dit jubileumproject schreven componisten Gerard Beljon, Oene van Geel en drie aanstormende componeertalenten i.s.m. Gaudeamus nieuwe werken rondom het thema ‘het individu en het collectief’, waarin Westerse en Oosterse muziektradities aan elkaar verbonden worden.

Een tienjarig jubileum verdient een feest! Daarom vroeg Kamerkoor JIP vijf componisten een werk te schrijven, geïnspireerd op de zoektocht van de koorzangers naar perspectief, verbinding en een gevoel van thuis zijn in de turbulente wereld waarin we leven. Nieuwe werken die over de zangers zelf gaan, over wat hen beweegt, wat onze individuele krachten zijn als mens en waar we elkaar vinden. Dit resulteert in concerten met vijf solisten (Iraanse en Spaanse zang, trompet, elektronica, piano en slagwerk) onder de titel Maar de zon is nog op.

Multi-instrumentalist en componist Oene van Geel schreef een werk voor koor, piano, trompet en vocale solisten, waarin individuele perspectieven en Iraanse invloeden samenvloeien tot een compositie over verwondering en liefde voor de wereld en elkaar. Koorcomponist Gerard Beljon deed een uniek artistiek onderzoek, waarbij hij alle individuele koorleden vroeg hun mooiste melodieën in te zingen en deze vervolgens samensmolt tot een ontroerend geheel. Daarnaast schreven drie aanstormende talenten, Maripepa Contreras, Setareh Nafisi en Antonio Moreno Glazkov, ieder een koorwerk waarin verschillende perspectieven op de wereld van vandaag worden verklankt. Daarbij spelen de opstanden in Iran, eenzaamheid en verbondenheid van het individu en belonging een hoofdrol.

  • Museum 't Kromhout, Amsterdam
  • zaterdag 10 juni 2023 om 20:15
  • Paleiskerk, Den Haag
  • zondag 11 juni 2023 om 15:30
  • Gerard Beljon
  • Oene van Geel