Andriessen The Only One
vr
5
mrt

Cd-release

Louis Andriessen – The Only One

Cd-release

Een belangrijke release op het Amerikaanse label Nonesuch: Louis Andriessens ‘The Only One’. Hij componeerde zijn song cycle voor Nora Fisher. De premières in Los Angeles en in de NTR ZaterdagMatinee zijn met lovende recensies overladen.

Twee artistieke ontdekkingen beïnvloedden Andriessen bij het schrijven van The Only One. De eerste was een gedichtenbundel van de Vlaamse dichteres Delphine Lecompte: ‘De dieren in mij’. "Deze geestige, intelligente, experimentele en soms schurftige gedichten fascineerden me onmiddellijk. Mijn blik richtte zich op het verre Amerika, met zijn grote traditie van songwriting," zegt hij.

Zijn tweede ontdekking was het de stem van Nora Fischer, een Amsterdamse zangeres die furore maakt met projecten waarin klassieke en popmuziek samensmelten. Andriessen zegt: "De diepte van haar veelzijdigheid heeft de muzikale taal van het stuk sterk beïnvloed." Hij legt verder uit dat "het stuk een beetje flirt met bepaalde soorten popsongs en lichte muziek, en begint met een prachtig lied."

Beluister Louis Andriessens ‘The Only One’ op Spotify
    • Louis Andriessen