Kate Moore Geertenvdwetering 700x470
wo
3
mrt

Livestream

Kate Moore – The Crow and Other Short Stories - Herz Ensemble

Online

The Crow and Other Short Stories van de Australisch-Nederlandse componist Kate Moore is geïnspireerd op de epische verhaalcycli van de Ierse Keltische mythologie: The Canterbury Tales, Beowulf en de Proza-Edda. Reizende barden en dichters, oude legendes en fabels bevolken deze avontuurlijke compositie, maar dan in een eigentijdse variant. The Crow (‘de kraai’) is een boodschapper van de andere wereld, een ambassadeur van het ongeziene. Zij zingt een zeldzaam lied op het moment dat de ziel overgaat naar een andere dimensie.

Deze livestream is gratis te bekijken via Studio TivoliVredenburg.

Kate Moore verklankt graag haar verknochtheid aan de natuur, aan afgelegen plekken die je alleen te voet kunt bereiken. In Sliabh Beagh grijpt ze terug op haar Ierse afkomst, op de mythische verhalen die met de mist uit de bodem oprijzen. In The Crow verwijst zij naar de Ierse godin van oorlog en voorafschaduwing.

In haar werk is volop ruimte voor volksverhalen, volksmuziek en volkshelden. Zij schuwt niet om ook de duistere kanten te belichten. Ned Kelly, de Australische tegenhanger van Robin Hood, staat centraal in Bushranger Psychodrama. In 101 gebruikt ze repetitieve patronen die zij ontleent aan volksmuziek. Een daad van verzet tegen bloedeloze academische regels voor het componeren.

    • Studio TivoliVredenburg, Online
    • woensdag 3 maart 2021 om 20:00 tot 21:00
    • Kate Moore
    • Herz Ensemble
    • TivoliVredenburg