2023 11 02 12 00 39 Anne Maartje Wouter Vellekoop 53856
za
6
apr

Anne-Maartje Lemereis

Jongste Componistendag 2024

Schrijf je in!

Ook dit jaar organiseert Stichting In de Knop in samenwerking met Flint en Scholen in de Kunst weer een Jongste Componistendag! Op zaterdagmiddag 6 april is er in de ruimtes van Scholen in de Kunst een programma van muzikale workshops en activiteiten rondom componeren en improviseren. Na afloop van de workshops gaan we met z’n allen in een muzikale optocht richting de Sint Aegtenkapel voor het afsluitende concert!

De workshops zijn alleen voor kinderen en is van 12:30 tot 15:30 uur bij Scholen in de Kunst. Daarna komen alle kinderen naar de Sint Aegtenkapel voor het feestelijke afsluitingsconcert. Hier worden de resultaten van de workshops getoond door de deelnemers zelf en worden er een aantal gloednieuwe muziekstukken in première gebracht door Merel Vercammen (viool) en Wilco Oomkes (accordeon). Naast deze composities spelen Merel en Wilco een paar stukken die nog helemaal niet bestaan; tijdens het concert zullen zij met input van het publiek muzikale portretten van dieren gaan spelen. Het concert is van 16.00 tot 17.00 uur.

Het is ook alleen mogelijk een kaartje voor het concert te kopen.

In de aanloop naar de Jongste Componistendag biedt In de Knop in samenwerking met Scholen in de Kunst een compositiecursus waar jonge muzikanten en componisten (8-18 jaar) een nieuw werk kunnen gaan schrijven voor viool en accordeon. De deadline voor het inschrijven van deze cursus is 31 januari. Aanmelden kan via deze link.

Heb je vragen over de Jongste Componistendag of de compositiecursus? Mail naar: indeknop@gmail.com

    • De Flint - Sint Aegtenkapel, Amersfoort
    • zaterdag 6 april 2024 om 12:30 tot 15:30
    • zaterdag 6 april 2024 om 16:00 tot 17:00
    • Anne-Maartje Lemereis