18 08 2021grachtenfestival Bykirstenvansanten 32
Foto: Kirsten van Santen
za
13
aug

Tim Wes

Holding Hands

Grachtenfestival

Voor zijn nieuwe werk ‘Holding Hands’, een Compositieopdracht 2022 van het Grachtenfestival, liet saxofonist, multi-instrumentalist, zanger, songwriter en producer Tim Wes zich tijdens het maakproces inspireren door het concept uomo universale: de mens die zich op alle fronten ontwikkelt tot een complex, multidisciplinaire wezen.

Tim Wes is vernoemd naar de legendarische jazzgitarist Wes Montgomery en groeide op in een muzikale familie. De saxofonist, multi-instrumentalist, zanger, songwriter en producer ronde zijn jazz opleiding op het conservatorium af en werd op jonge leeftijd al professioneel musicus. Tim maakte al snel naam met zijn vernieuwingen binnen jazz en verschillende originele, multidisciplinaire concepten. In 2021 bracht Wes zijn vinyl-only album Pink Dolls Blue Trucks uit, waarop hij alle muziek zelf schreef en produceerde. Daarnaast werkte hij samen met oa de Nationale Opera Ballet en presenteerde hij als kunstenaar zijn werk op ART Rotterdam 2022. 

Tim Wes heeft een uitzonderlijk talent om verschillende disciplines, genres, generaties, etniciteit en instituten én mensen met elkaar te verbinden. Hiervoor gebruikt hij zijn muzikale talent, waarbij hij zijn organische, soulvolle, eclectische sound en gevoel vaak uit door middel van improvisatie. Met dit werk wil Tim het publiek eraan herinneren vaker te kijken naar gelijkenissen dan naar verschillen en iets vaker elkaars hand vast te houden

    • Paradiso, Amsterdam
    • zaterdag 13 augustus 2022 om 19:00
    • Grachtenfestival