Foto Beiaard Rien Donkersloot
za
18
jun

Goes, Kortgene

Programma Dag van de Componist

Zeeland doet mee met de landelijke Dag van de Componist. Op 18 juni tijdens de Dag van de Componist wordt de eerste Stadscomponist van Goes bekendgemaakt! De stadsbeiaardier Goes speelt werken van Nederlandse componisten en Sounds Like Juggling treedt 3x op tijdens Het Eindeloos Eiland festival.

10.00 uur Beiaardconcert Maria Magdalena Toren (Grote Kerk), Goes

Ter gelegenheid van de Dag van de Componist speelt stadsbeiaardier Rien Donkersloot composities van Albert de Klerk, Gerard Boedijn, Jurriaan Andriessen, Wim Franken.

Plaats: Maria Magdalena Toren (Grote Kerk), Goes

Tijdstip: 10.00 uur

Daarnaast vanaf 18 juni klinkt vier keer per uur een melodie van de nieuwe stadscomponist Goes. Als eerste kennismaking tussen de stadscomponist en de inwoners van Goes, past de stadsbeiaardier de muzikale tijdsaanduiding aan naar nieuwe melodieën uit het repertoire van de nieuwe stadscomponist. Dit zijn de melodietjes die voor de uurslag klinken op het hele uur, eerste kwartier, halve uur en laatste kwartier. Die zijn vanaf 18 juni deze zomer te horen door de stad Goes.

16.00 - 17.00 uur Bekendmaking Stadscomponist Goes in de livestream uitzending

Op zaterdag 18 juni 2022 tijdens de Dag van de Componist wordt de eerste Stadscomponist van Goes bekendgemaakt! Een componist, verbonden aan een stad zoals een stadsdichter, is een succesvol initiatief van de stichting Dutch Composers NOW. Nog niet eerder had Zeeland een stadscomponist.

De naam van de nieuwe stadscomponist Goes wordt op 18 juni tussen 16 en 17 uur bekend gemaakt in de livestream uitzending van New Music NOW, door Robert Vroegindewij, directeur Muziekschool Zeeland.

Sounds Like Juggling First Tryout 2

19 juni 12 - 17 uur Het Eindeloos Eiland Festival Kortgene

Let op: op zondag 19 juni. Vliegende shakers, zoemende stokken, rollende speakers… Zo heb je jongleren nog nooit gehoord, en muziek nog nooit gezien! Componist Arthur Wagenaar en jongleur Guido van Hout bundelen hun krachten, en laten muziek en jongleren tot iets heel nieuws versmelten.

Het Eindeloos Eiland Festival is inmiddels een begrip in heel Zeeland en ver daarbuiten. 3voor12 schreef al over de eerste editie van EEF in mei 2015: “Het mooiste festival van Zeeland. Wees gewoon jezelf, samen met de natuur”. Sounds Like Juggling treedt drie keer op tussen 12:00 uur en 17:00 uur.