Geweld En Vibrato
di
21
mei

Huba de Graaff

Geweld & Vibrato

HIIIT, O.Festival Opera

Geweld & Vibrato is een onconventionele opera over kolonialisme, het extreme geweld tijdens de ‘politionele acties’ en grensoverschrijdend vibrato, voor 1 zingende acteur, 1 sopraan, 3 strijkers, 3 slagwerkers, live elektronica en radio- en insectengeluiden. De première van Geweld & Vibrato vindt plaats op woensdag 22 mei in Theater Rotterdam en is daar ook te zien op 21 en 23 mei.

Componist Huba de Graaff vond in de nalatenschap van haar ouders brieven en foto’s van haar oom van moederskant die vocht in Indonesië voor het Nederlandse leger. In scherp contrast staan alle documenten die ze aantrof over haar Indo-opa van vaderskant, die bevriend bleek te zijn geweest met leden van het Indonesisch anti-koloniale verzet.

De Graaff maakt naar aanleiding van deze vondsten een voorstelling zoals alleen zij dat kan: een onorthodoxe opera waarin ze het genre binnenstebuiten keert. Met originele radiotoespraken als leidraad voor de historische vertelling. 

Met: zingende acteur: Xander van Vledder, sopraan, viool: Kitty Lai, cello: Amber Docters van Leeuwen, contrabas: Vasilis Stefanopoulos, slagwerk: HIIIT (voorheen Slagwerk Den Haag) & Pepe Garcia, Mei-Yi Lee, João Brito, muziek: Huba de Graaff, regie: Marien Jongewaard, dramaturgie: Marijn van der Jagt adviezen: Erik-Ward Geerlings, klankregie: Nina Kraszewska, scenografie/licht: Bogi Bakker, kostuums: Leila El Alaoui & Dewi Barend, productie: Keshia Emke, zakelijke leiding: Jasper Hupkens, beeld: Emmy Visser, foto-beeld: Bowie Verschuuren. 

Een coproductie van Hubadegraaff.com en HIIIT. In samenwerking met O. en Wereldmuseum Rotterdam en Amsterdam.

  • TR25 Schouwburg - Krijn Boon Studio, Rotterdam
  • dinsdag 21 mei 2024 om 20:15
  • woensdag 22 mei 2024 om 20:15
  • donderdag 23 mei 2024 om 20:15

Mee data en locaties

september 2024
19 Het Nationale Theater Den Haag (verkoop nog niet gestart)

oktober 2024
03 Theater Kikker – Utrecht (verkoop nog niet gestart)
04 Theater Kikker – Utrecht (verkoop nog niet gestart)
10 KIT Live – Amsterdam (verkoop nog niet gestart)
11 KIT Live – Amsterdam (verkoop nog niet gestart)
12 KIT Live – Amsterdam (verkoop nog niet gestart)

  • Huba de Graaff
  • O. (voorheen Operadagen Rotterdam)