Whatsapp Image 2022 11 10 At 1017 48 Am
Vernon Chatlein
wo
28
dec

Vernon Chatlein

Chatlein i su Zumbi

Project

Onder leiding van percussionist Vernon Chatlein duikt een groep uitmuntende jazzmusici in de inheemse muziekstijlen van Curaçao. Chatlein verkende het oude klankarchief Zikinza, dat hem door de Afro-Curaçaose muziekhistorie leidde. Geïnspireerd door de pioniers van weleer componeerde hij nieuw werk. Na eerdere projecten is Chatlein i su Zumbi vooral beïnvloed door de mysterieuze stijl Muzik di Zumbi.

Vernon Chatlein is een percussionist en componist met een uitgebreid kleurenpalet. Oorspronkelijk afkomstig van Curaçao verbleef hij twee jaar in Cuba om muziek te studeren. Daarna verhuisde hij naar Nederland voor verdere studie bij de godfather van de Curaçaose jazz, Randal Corsen. Op zijn solodebuut Peace, Love & Music zette hij de toon voor zijn huidige muziek, waarin hij jazz en latin verbindt met Antilliaanse ritmes. In Chatlein i su Zumbi herkennen we pianist Tony Roe, die eerder bij ons speelde met Tin Men & The Telephone. Speciale gasten voor dit concert zijn Peter Somuah op trompet en vocalisten Maysha Isenia en Mara Leti.

Franklin Caesar Breeveld dwarsfluit/basklarinet,
Tony Roe piano,
Nathan Klumperbeek bas,
Vernon Chatlein percussie,
Lidrick Solognier percussie
special guests: Peter Somuah trompet, Maysha Isenia zang, Mara Leti zang

    • Bimhuis, Amsterdam
    • woensdag 28 december 2022 om 20:30
over het onderzoeksproject van Vernon Chatlein

Interview

Vernon Chatlein

“To sample or not to sample”

interview door Charlie Crooijmans

Percussionist, componist en theatermaker Vernon Chatlein trad dit jaar op tijdens InJazz met zijn groep Chatlein i su Zumbi. Hij groeide op in Curaçao en […]

Lees meer
    • Vernon Chatlein
    • Bimhuis