Corrie Van Binsbergen Cr Carin Verbruggen Scalemaxwidthwze0mdbd
za
25
jun

Corrie van Binsbergen

Brokken Festival

BIMhuis

Gitarist/componist Corrie van Binsbergen geeft haar laatste Brokken Festival in het Bimhuis. Dat wordt onder Stravinsky’s motto ‘Always end with a big bang’ groots gevierd met een laatste, dubbele editie. Op zaterdag 25 juni een speciaal voor de gelegenheid samengesteld Brokken XXL orkest en vele gasten uit het roemruchte brokken-verleden zoals Josse De Pauw, Ellen Deckwitz, Hermine Deurloo, Anton Goudsmit en Frédérique Spigt e.v.a. Zondag 26 juni komt na het laatste optreden van Toon Tellegen & het Wisselend Toonkwintet de nieuwe generatie aan bod met onder meer High Dive, het project van Morris Kliphuis met Stargaze, zangeres Pitou en dochter Jasja Offermans op bas.

Kenmerk van het Brokken Festival is de grote variëteit aan stijlen, contrasten, genres én leeftijden. Jazz, pop en klassiek ontmoeten elkaar, jong talent en outsiders delen het podium met gevestigde namen, hyperenergie wordt afgewisseld met verstilling. Een prikkelend ‚feest der verkenning’ voor een publiek dat zich wil laten verrassen. Een festival dat de oren opent en de blik verruimt.

Voorgeschiedenis
Tien jaar lang, van 2006 tot en met 2016, organiseerde Corrie van Binsbergen maandelijks muzikale ontmoetingen in het Amsterdamse Zaal 100. De laatste jaren deed ze dat onder de noemer CLUB 100 samen met jonge muzikanten uit verschillende muziekhoeken die bezig zijn op een manier die haar zeer aansprak. Gedreven, creatief, breed georiënteerd, met een open geest en wars van hokjesdenken. Geheel in de geest van Stichting Brokken dus, die al vanaf de oprichting in 1996 actief bestrijder is van „De Hokjesgeest”. Dat waren Marnix Dorrestein, Morris Kliphuis, Lucas Dols, Miriam Overlach, Jasja Offermans, Tony Roe, Akim Moiseenkov, Diamanda Dramm La Berge, Gerri Jäger, Tessa Douwstra, Timon Koomen, Reinier Baas, Darius Timmer, Floris van der Vlugt, Kaja Draksler en Remy van Kesteren. Allen waanzinnig getalenteerd, velen van hen inmiddels al volop doorgebroken! De hoogtepunten van die serie werden aan het eind van het jaar voor een groter publiek gepresenteerd op het Brokken Festival in het Bimhuis.


  • Bimhuis, Amsterdam
  • zaterdag 25 juni 2022 om 20:30
  • Bimhuis, Amsterdam
  • zondag 26 juni 2022 om 20:30
  • Corrie van Binsbergen
  • Stichting Brokken