O Verde Do Brasil
foto: Hardy Klink
za
26
nov

Joan Reinders

Bleeding Amazonia

Lilian Vieira, The Millennium Jazz Orchestra

De Nederlands-Braziliaanse zangeres Lilian Vieira is speciale gast bij The Millennium Jazz Orchestra, de bigband onder leiding van Joan Reinders. De muziek, poëzie en natuur van Brazilië staan centraal in dit concert, met een gloednieuwe compositie naast bekende Braziliaanse songs. Bigband-jazz wordt vermengd met bossanova, salsa en andere Braziliaanse stijlen, waarbij niemand stil kan blijven zitten.

Het concert opent met Bleeding Amazonia, gewijd aan het Amazone-regenwoud. Joan Reinders componeerde de vijfdelige suite op teksten van dichter en activist Thiago de Mello (1926), die uit het Amazonegebied afkomstig is en zich al decennialang sterk maakt voor het behoud van het regenwoud. Na de pauze klinkt muziek van grote Braziliaanse songwriters als Milton Nascimento, Gilberto Gil en Caetano Veloso. Alle nummers zijn gearrangeerd door Joan Reinders, waarbij een hoofdrol is weggelegd voor Lilian Vieira, onder meer bekend van de Brazilectro-band Zuco 103.

The Millennium Jazz Orchestra
Joan Reinders dirigent/componist/arrangeur

Lilían Vieira zang

    • Bimhuis, Amsterdam
    • zaterdag 26 november 2022 om 20:30

Luister naar de playlist van Reinders

Playlist

De Keuze van Joan Reinders

favoriete orkestmuziek

Componist, arrangeur en orkestleider Joan Reinders maakt furore met zijn eigen Millennium Jazz Orchestra. Daarnaast werkt hij samen met orkesten als de WDR Big band, […]

Lees meer