120830 Rozalie Hirs Landscape Photo Marco Borgreve.jpg
za
15
okt

Rozalie Hirs

Artemis

Ensemble Ascolta

Tijdens die Donaueschinger Musiktage brengen Keren Motseri (sopraan) en Ensemble Ascolta de wereldpremière van 'Artemis', een nieuw werk van Rozalie Hirs.

Het concert in Bartók Saal, Südwestrundfunk (SWR), Stuttgart, Duitsland, wordt live opgenomen voor radio-uitzending. Het werk is gemaakt in opdracht van Donaueschingen Festival (curator: Björn Gottstein).

Artemis is het archetype van een god die in de natuur leeft en genderfluïditeit uitdrukt, want ze is een vrouwelijke god met "mannelijke" eigenschappen zoals de liefde voor vrijheid, moed, onafhankelijkheid en autonomie. Zanger Keren Motseri belichaamt Artemis terwijl het Ensemble Ascolta, met zijn elektrische gitaar, twee percussionisten en piano, een bandachtige eigenzinnigheid suggereert, met melodische en microtonale verbuigingen van de trompet, trombone en cello.

Locatie: Bartók Saal, Donauhallen, Donaueschingen, Duitsland
Uitvoerenden: Keren Motseri (soprano); ensemble ascolta: Markus Schwind (trumpet), Andrew Digby (trombone), Hubert Steiner (guitars), Florian Hölscher (piano), Boris Müller (percussion), Julian Belli (percussion), Erik Borgir (cello); Niklas Werani (sound diffussion in the hall), Olaf Mielke (recording engineer)

    • Bartók Saal, Donauhallen, Donaueschingen
    • Rozalie Hirs