Bord Almere
za
15
jun

Schema in Almere

Dag van de Componist 2024

Op de Dag van de Componist vult station Almere Centrum zich met componisten en musici. Het nieuwe stadslied van Stadscomponist Renske Vrolijk wordt hier meerdere malen uitgevoerd. Als partner van de Dag van de Componist brengt het gloednieuwe Groene Geheim Festival een programma vol nieuwe muziek in Almere op 16 juni. Het nieuwe Stadslied staat ook hier op het programma.

Renske Vrolijk Sr Simonvanboxtel
Renske Vrolijk, foto: Simon van Boxtel

Stationsconcert Almere

Zaterdag 15 juni | Almere Centrum in de Stationshal | 10:15 - 11:20 uur | gratis toegankelijk

Almere presenteert voor het eerst een programma in het kader van De Dag van de Componist. Het evenement wordt geopend door Wethouder cultuur Kees Ahles. Componist Renske Vrolijk is de Stadscomponist Almere voor één dag. Zij schrijft het Stadslied Droomstad en heeft de supervisie over het stationsconcert in de inmiddels bijna 50 jaar oude nieuwe stad. Het stadslied wordt uitgevoerd door het koor van OperaFlevoland. Verder speelt Black Pencil werk dat voor hen gecomponeerd is door de Oekraïens-Nederlandse componist Alfred Momotenko, presenteert het Oorkaan Ensemble stukken van Steven Kamperman en Anne-Maartje Lemereis, en wordt werk van Niels Brouwer uitgevoerd door BOI AKIH, een duo van hem en Monica Akihary.

Op het station creëert deladanse een site specific dans. deladanse is hedendaagse dans in de publieke ruimte, drempelloos. Zij werken met improvisatie technieken en choreografische composities. De choreografie wordt telkens opnieuw ter plaatse gecreëerd, in, met en voor het publieke landschap en alles wat er zich op dat moment in bevindt en beweegt. Dat maakt elke voorstelling uniek. Hun filosofie: alles is dansbaar.

    • Station Almere Centrum, Almere
    • zaterdag 15 juni 2024 om 10:15 tot 11:20
Logo Blok Festival Het Groene Geheim 1

Festival het Groene Geheim

Zondag 16 juni | Stadslandgoed De Kemphaan | 12:00 - 17:00 uur | € 17,50 (€ 2,50 voor mensen onder de 18)
Tickets

Ontdek het verrassende klassieke muziekfestival het Groene Geheim. Dit zomerse evenement op het stadslandgoed in het Almeerderhout brengt een middag vol muzikale ontdekkingen en gezelligheid. Een avontuurlijk, energiek en laagdrempelig muziekfestival voor jong en oud. Tijdens deze eerste editie geniet je op binnen- en buitenlocaties van optredens van Black Pencil, Dutch String Collective, BOI AKIH, Beate Loonstra, Apollo Ensemble en Muziektheatergezelschap Oorkaan. Dwalend over het landgoed ontdek je alle betoverende muziekpareltjes op onverwachte locaties. Laat je samen met vrienden en familie, zittend in het zonnetje, verwennen door muzikaal vakmanschap. Natuurlijk ook onder het genot van een hapje en een drankje.

    • Stadslandgoed De Kemphaan, Almere
    • zondag 16 juni 2024 om 12:00 tot 17:00
nog veel meer te beleven op de

Dag van de Componist

15 jun 2024

programma

Spoor van nieuwe muziek

New Music NOW Express

Stap aan boord van de New Music NOW Express op de Dag van de Componist op 15 juni 2024 een spoor van nieuwe muziek van […]

Lees meer
15 jun 2024

Slotfeest / Live Show / TV

Dag van de Componist 2024

In de Pandora zaal klinken grootse ensemblewerken die je op het puntje van je stoel brengen. Meesterlijke noten en ontroerende klanken, staan garant voor een […]

Lees meer