Cropped Alistair Sung 1 1
di
19
jan

Geannuleerd

Alistair Sung & Goska Isphording spelen Verduin en Kliphuis

Geannuleerd

Een dubbelconcert van klaveciniste Goska Isphording en cellist Alistair Sung. Naast een stuk van Janco Verduin dat steeds complexer wordt, speelt Isphording een geladen werk van Karol Nepelski. Sung laat in stukken voor cello en elektronica het spanningsveld horen tussen mens en machine, terwijl de technologie ook een uitbreiding is van zijn instrument.

Klaveciniste Goska Isphording en cellist Alistair Sung nemen elk een deel van dit dubbelconcert voor hun rekening. Isphording, gespecialiseerd in eigentijds repertoire, speelt werken van Eindhovenaar Janco Verduin en Karol Nepelski. Verduins #41 la tendre indifférence du monde is opgebouwd uit gelijktijdig verlopende lijnen, die hij in plakjes gesneden heeft, als een ‘muzikale worst’, zoals hij het uitdrukt. Het stuk ontrolt zich in golven, die steeds stroperiger worden.

Alistair Sung maakt overvloedig gebruik van elektronica als inbedding en omgeving voor zijn spel. Hij speelt drie sterk uiteenlopende stukken. Morris Kliphuis liet zich in Sweat inspireren door de genadeloze, bezeten energie van de Japanse punkband Otoboke Beaver. 

Programma

Goska Isphording klavecimbel
Janco Verduin la tendre indifférence du monde
Karol Nepelsk Variations on the global crowd

Alistair Sung cello
Morris Kliphuis Sweat
Qasim Naqvi Pentimento
Molly Joyce Tunnel Vision

    • De Link, Tilburg
    • dinsdag 19 januari 2021 om 20:30
    • Janco Verduin
    • Morris Kliphuis
    • De Link