Composers Strijbos Van Rijswijk Left Rob Van Rijswijk Right Jeroen Strijbos Photo By Rogier Fokke
za
4
jun

Strijbos & Van Rijswijk

A Landscape That Is Us

Oranjewoud Festival

Ervaar Parklandschap Oranjewoud op een compleet nieuwe manier. Speciaal voor het Oranjewoudfestival componeerden geluidskunstenaars Strijbos & Van Rijswijk een nieuw werk waar de bezoeker en de omgeving centraal staan. Met een koptelefoon en een iPad loop je door De Overtuin en het Museumpark.

Iedere bezoeker hoort iets anders dan een ander. De te volgens route staat vrij. Het gevolg is dat je als luisteraar en bezoeker onderdeel wordt van de compositie, waar je zelf aan meebouwt. Sterker nog: jouw ervaring en plaats in de ruimte zijn het belangrijkste onderdeel ervan. Je nieuwe blik op het (voor jou wellicht bekende) landschap vormt het eigenlijke kunstwerk.

Componistenduo
Al meer dan 20 jaar spelen Strijbos & Van Rijswijk met het concept van muziek en geluid. Over de hele wereld maken ze installaties en landschapsopera’s waarbij het publiek centraal staat en een drie-eenheid van geluid, publiek en landschap wordt gesmeed. Hun app Walk With Me wordt gebruikt van Terschelling tot Los Angeles en hun landschapsopera Signal maakt sinds een aantal jaren furore op festivals door heel Europa.

    • zaterdag 4 juni 2022 om 11:00 tot 21:00
    • Strijbos & Van Rijswijk
    • Oranjewoudfestival