A1p5j000000r4kguac 1660x727
za
18
jun

Heiner Goebbels

A House of Call. My Imaginary Notebook.

Ensemble Modern Orchestra

Tijdens projecten, op reizen en bij ontmoetingen verzamelde componist en regisseur Heiner Goebbels jarenlang geluidsfragmenten in een denkbeeldig notitieboekje. Ze vormen de basis van het concertstuk ‘A House of Call. My Imaginary Notebook’.

Collageachtig

Heiner Goebbels staat bekend om zijn collageachtige manier van verhalen vertellen. Hij stemt tekst, muziek en enscenering perfect op elkaar af en laat daarbij tegelijkertijd veel ruimte voor de verbeelding van zijn publiek.

Door de jaren heen verzamelde hij opnames van de meest uiteenlopende zaken, van een theatermonoloog tot een Armeense zanger of de geluiden van een bouwplaats. In deze verzameling vormt de menselijke stem een rode draad. De geluiden spreken hem aan om wat ze betekenen, maar zeker ook om hoe ze klinken. Ze vinden nu hun weg in deze vierdelige compositie.

Goebbels schreef dit stuk speciaal voor het Ensemble Modern, waarmee hij al lange tijd veelvuldig en intensief samenwerkt. De musici reageren op de geluidsfragmenten, ze geven commentaar, onderbreken, moedigen aan of gaan er juist tegenin. En ze laten van zich horen met eigenzinnige initiatieven, zoals een geweldige jazzsolo op saxofoon. Het resultaat is een meesterlijk opgebouwde en verrassende luisterreis waarin de menselijke stem centraal staat.

    • Het Concertgebouw, Amsterdam
    • zaterdag 18 juni 2022 om 20:30
    • Holland Festival