Ties Mellema & Barry Jurjus

Vier keer nieuw - Peax

New Music Now organiseert in samenwerking met VPRO Vrije Geluiden en Splendor een bijzondere concertserie onder de titel Vier keer nieuw. Nederlandse componisten/ uitvoerders brengen nieuwe composities voor een live publiek. Deze aflevering Peax met componist-saxofonist Ties Mellema en percussionist/drummer Barry Jurjus.

PEAX is ontstaan als multi-stilistisch cross-over ensemble met saxofonist Ties Mellema en percussionist/drummer Barry Jurjus.

PEAX integreert alle muziek die Barry en Ties in hun meer dan 20-jarige carrière als klassieke en cross-over musici is bijgebleven. Hun inspiratie komt van minimal music, funk, jazz, barok, avant-garde, drum and bass.

De wereldwijde Corona-crisis markeerde het begin van PEAX. Barry en Ties hadden ineens tijd om samen te komen en hun ideeën over muziek te delen. Ze ervoeren een sterke muzikale connectie, die resulteerde in de creatie van hun eigen stukken.

Ties Mellema heeft een Eppelsheim bassaxofoon in bruikleen uit de collectie van het Nationaal Muziekinstrumentenfonds.

De serie is een samenwerking tussen New Music NOW, Vrije Geluiden en Splendor en komt tot stand met steun van het Investeringsfonds Muziek, een initiatief van Buma/Stemra en het Ministerie van OCW; en van NPO Klassiek.