Sarah Jeffery

Vier keer nieuw!

New Music Now organiseert in samenwerking met VPRO Vrije Geluiden en Splendor een bijzondere concertserie onder de titel Vier keer nieuw. Deze aflevering een concert van Sarah Jeffery & friends

Nederlandse componisten/ uitvoerders brengen nieuwe composities voor een live publiek. De concerten waren via een live-stream te volgen en werden diezelfde avond nog uitgezonden via Vrije Geluiden op NPO Klassiek.

Sarah Jeffery & friends
Marcos Baggiani (drums) en Luke Deane (toetsen/vocals). 

Sarah Jeffery is een van 's werelds belangrijkste promotors van de blokfluit en een gepassioneerd voorvechtster van hedendaagse muziek. Ze heeft tientallen hedendaagse werken besteld en in première gebracht en treedt regelmatig op op podia en festivals over de hele wereld. Buiten het podium wordt ze erkend als een expert op het gebied van het instrument. Ze verschijnt op de BBC en is regelmatig te horen op radio en televisie. Voor haar inspanningen werd ze geprezen door de Nederlandse krant NRC voor haar "onderscheidend vermogen ten opzichte van het gevestigde repertoire" en haar "frisse, verrassende en explosieve" optredens, en door BBC Radio 3 voor "het toppunt van sonische en soundtrack cool, daar aan de rand van compositorische innovatie en uitvoeringsmogelijkheden".

De serie is een samenwerking tussen New Music NOW, Vrije Geluiden en Splendor en komt tot stand met steun van het Investeringsfonds Muziek, een initiatief van Buma/Stemra en het Ministerie van OCW; en van NPO Klassiek.