Boudewijn Tarenskeen

Saul

Rob de Graaf schreef in opdracht van Theaterproductiehuis Zeelandia voor componist Boudewijn Tarenskeen een nieuw stuk geïnspireerd op de Bijbels figuur Saul.

Deze tragische Koning gaat ten onder aan twijfel. Dat God hem uitverkoren heeft voor het koningschap ervaart hij als een vloek. Hij blijf eenzaam achter in een ultiem gevecht met zichzelf. 

De titelrol van Saul wordt gespeeld door de Vlaamse acteur Dirk Roofthooft.

Muzikaal is er bij Saul heel wat te beleven. Daarvoor staat de 26-koppige David Kweksilber Big Band garant. Deze huisband van het Amsterdamse Bimhuis is samengesteld uit virtuoze muzikanten met een sterke persoonlijkheid. Hun achtergrond is zeer divers, van klassiek tot jazz. Bovendien zet de internationaal bekende operazangeres Claron McFadden haar stem in als volwaardig instrument.

Componist Boudewijn Tarenskeen liet zich inspireren door de veelzijdige kwaliteit en het improvisatietalent van deze Big Band. Hij wil de impact van zijn compositie plaatsen tegenover de dramatische kracht van Saul, maar ook ruimte bieden aan het creatieve talent van dit ensemble. 

 tekst Rob de Graaf
compositie Boudewijn Tarenskeen
regie Dick Hauser
spel Dirk Roofthooft
vormgeving en licht Johan Vonk
ontwerp kostuums Sabina Kumeling
kostuums Carmen Schabracq
dramaturgie Alex Mallems
productie Theaterproductiehuis Zeelandia