Raj Mohan

Sarnámi geet & pop

Nieuwe, eigen stijl van luisterliedjes en gezongen poëzie in de Sarnámi-Bhojpuri taal

Als Geet/Ghazal/Bhajan/Pop zanger, componist, singer songwriter en dichter is Raj Mohan sinds de laatste 30 jaar gevestigd als de beste Sarnámi artiest in Nederland en Suriname.

Raj Mohan introduceert een geheel nieuwe en eigen stijl van luisterliedjes en gezongen poëzie in de Sarnámi-Bhojpuri taal, de Sarnámi geet & pop, die niet alleen thematisch verschilt van de baithakgana folkmuziek van Suriname, maar ook muzikaal.

De Amerikaanse blues, ooit ontstaan uit gedwongen migratie, vindt een parallel verhaal in Raj Mohan. Als achterkleinkind van Indiase contractarbeiders verhuisde hij van Suriname naar Nederland. Eenmaal volwassen ontwikkelde Raj Mohan zich tot een charismatische singer-songwriter die de blues vertolkt, gezongen in het Hindi, Urdi, Sarnámi of Srangani.

In zijn muziek combineert Mohan klassieke liederen uit Noord-India (ghazals) met zelfgeschreven repertoire. Muzikanten: Raj Mohan - Zang / Harmonium / Gitaar Mark Alban Lotz - Fluit Melanie Tangkau - Contrabas Suresh Sardjoe - Tabla Tammo Heikens - Gitaar

Live vanuit Cloud Nine in TivoliVredenburg - 2021

Deze uitzending kwam tot stand in samenwerking met Tivoli Vredenburg, Old Roots New Routes en World Music Forum NL