Annette Kruisbrink, Toon Hagen

Piano works

  • Solo/Duo

Pianoconcert van Philline Coops met werken van Annette Kruisbrink en Toon Hagen

1. Le Fou du Roi (1986) van Annette Kruisbrink is opgedragen aan haar tante Cecile van Pampus-Roolaart.

2. 60+ (1988/2022) van Annette Kruisbrink is opgedragen aan Philine Coops. Een minimalistische compositie, oorspronkelijk gecomponeerd voor sologitaar in 1988. Het arrangement voor piano ontstond in 2022. De compositie bestaat uit 60 motieven en een coda. Elk motief kan ad libitum worden herhaald en gaat zonder onderbreking door naar het volgende.

3. 11 Ostinatonic Studies (2014) van Annette Kruisbrink is opgedragen aan haar broer Arno Kruisbrink. De titel is een samentrekking van twee woorden: ostinato en atonic, de belangrijkste elementen van het stuk. Alle studies hebben vrije dynamiek en vrij pedaalgebruik.

4. Rolandslied (1992) van Annette Kruisbrink is gecomponeerd op een Roland KR-55 digitaal toetsenbord en ging op 12 augustus 1993 in première door de Nederlandse componist Tera de Marez Oyens in de Fairbanks Concert Hall van de Universiteit van Alaska.

5. Going On III is gecomponeerd door Toon Hagen

Annette Kruisbrink
De Nederlandse gitarist en componist Annette Kruisbrink heeft ruim 400 werken gecomponeerd. Haar composities zijn wereldwijd gepubliceerd. Ze ontving talloze prijzen op prestigieuze compositiewedstrijden. Kruisbrink geeft gitaar- en compositieseminars over de hele wereld en is vaak jurylid bij internationale gitaar- en compositieconcoursen. Ze treedt op als solist en speelt in diverse ensembles.

Pianowerken
Van haar achtste tot twaalfde jaar nam Annette pianolessen en begon korte stukken voor piano te componeren. Naast composities voor piano solo en voor piano vierhandig schreef zij ook diverse kamermuziekwerken met een belangrijke rol voor piano.

Philine Coops
Philine Coops treedt regelmatig op tijdens kamermuziekrecitals en draagt ze bij aan de wereld van de hedendaagse klassieke muziek door werken van Nederlandse componisten als Simeon ten Holt, Toon Hagen en Annette Kruisbrink uit te voeren. Daarnaast is Philine een ervaren begeleider van koren, solisten en muziekstudenten.