Annie Tångberg

Mini Music Movies · Aurora

Een van de leden van het West Side Trio is Annie Tångberg, een Noorse celliste die voor studie naar Nederland verhuisde en nooit meer is weggegaan. Ik was onder de indruk van haar en we vonden raakvlakken in onze liefde voor film en de combinatie van film en live muziek. Regie: Udo Prinsen

Ze heeft een geschiedenis van het spelen met verschillende ensembles in bioscopen zoals Eye Film Institute en het voormalige Filmmuseum aan het Vondelpark in Amsterdam. Als we ongeveer willen weten hoe Annie in Nederland, Holland, terecht is gekomen, kunnen we luisteren naar het nummer "Aurora goes to Holland". 

Toen ik met Annie werkte aan het maken van visuele elementen voor een performance tijdens de Cello Biënnale in Amsterdam, kwam ik enkele ansichtkaarten tegen met cello's die boven Noorse berglandschappen vlogen. Deze afbeeldingen zijn gemaakt door de Nederlandse fotograaf Eddo Hartmann. die de bronbestanden beschikbaar stelde om deze gelaagde animatie te maken.

Voor deze mini-muziekvideo concentreerde ik me op het idee van een cello die alle bezige bijen om haar heen een beetje beu is en besluit te vertrekken. De reis gaat omhoog en weg, de ruimte in, het onbekende in. Een beetje zoals Aurora naar Nederland gaat.

Fragment Aurora goes to Holland van het album Apocalyptic sunrise gecomponeerd door Annie Tångberg

titel: Aurora goews to Holland
compositie: Annie Tangberg
Uitvoering: West Side Trio
cello, fx & voice: Annie Tangberg
viola, fx & voice: Isabella Petersen
violin, fx & voice: Vera van der Bie
Regie: Udo Prinsen
YouTube

Mini Music Movies