Bianca Bongers

Concert Trio Estatico

Een registratie van een bijzondere samenwerking tussen Trio Estatico en Nederlandse componiste Bianca Bongers, wiens werk ‘Mitte’ voor altviooltrio op dit concert in première is gegaan. Een uniek en intiem concert, dat met uiteenlopende ruimtelijke opstellingen van de musici, de luisteraar centraal stelt! Opgenomen april 2022 in de Amstelkerk Amsterdam.

Trio Estatico en Bianca Bongers vormden samen het concept voor dit verrassende programma: een aaneengesloten luisterervaring, vol nieuwe werken van internationale getalenteerde componisten, die eerder door het ensemble geselecteerd werden in hun Composers Workshop 2021. Ook klinkt de première van Sloveense componiste Nina Šenk met de tweede versie van haar virtuoos verstilde werk ‘....da kehrte die Ruhe ein...’. 

• Jakob Böttcher - Nieuw werk met live-electronics (2022)
• Zhenyan Li - Masks (2021)
• Bianca Bongers – Mitte voor altviooltrio* (2022)
• Nina Senk - ....da kehrte die Ruhe ein...version II (2020)
• Arshia Samasaminia - Micro-Moments VII (2021)
• Yang Song - Nomadic Sound (2021)

Trio Estatico is een internationaal altviool collectief dat spelers van drie van de meest

vooraanstaande nieuwe muziekensembles van Europa samenbrengt. Samen zijn ze op zoek naar nieuw repertoire en nieuwe manieren van muziek maken. De groep, opgericht in 2019, bestaat uit altviolisten Paul Beckett, Megumi Kasakawa en John Stulz. Ze treden op in solo-, duo- en trioformaties, waarbij ze een repertoire verkennen van vooruitstrevende componisten tot moderne hercomposities van middeleeuwse motetten en klassieke 20e-eeuwse meesterwerken voor 1-3 altviolen.