18 juni 2022

Aanmelding voor organisaties Dag van de Componist

Doe mee

Samen met alle netwerkpartners organiseert New Music NOW de Dag van de Componist. De eerste editie vindt plaats op zaterdag 18 juni 2022. Het is een feest van de nieuwe muziek. En ook een feest van samenwerking. New Music NOW houdt je met grote regelmaat op de hoogte van de stappen die gezet worden in de voorbereiding.

Concerten en events in het hele land

New Music NOW heeft alle partners uitgenodigd om zelf overal in het land zoveel mogelijk concerten, voorstellingen, ontmoetingen met componisten, intieme huiskamerconcerten en grootste events te organiseren.
De programmering door alle partners vindt plaats onder ieders eigen auspiciën, maar onder de gezamenlijke vlag van New Music NOW.

Wil je meedoen met de collectieve propaganda en wil je zelf ook iets organiseren die dag, sluit je dan aan bij de grote groep enthousiastelingen. 

Grootste grafische partituur aller tijden

Onder leiding van Martin Fondse wordt door een verscheidenheid aan grote, kleine, oude, jonge, ervaren en nog lerende componisten een grote grafische partituur samengesteld en uitgevoerd natuurlijk door een bonte stoet aan kinderen, musici en publiek. 

12 uur durende livestream van New Music NOW

New Music NOW zendt 12 uur lang live uit vanuit Tivoli Vredenburg met concerten en talkshows met een accent op het werk van jonge, opkomende componisten.
De hele dag nieuwe muziek op New Music NOW en via de ‘video player’ op de websites van netwerkpartners.

De hele dag media programmering

In samenwerking met NTR en VPRO staan radio en online op 18 juni in het teken van het event. Radio4 zendt de hele dag live uit vanuit Tivoli Vredenburg en trekt met interviews, registraties en ‘vliegende reporters’ een spoor door het land.

Online festival hub

New Music NOW is die dag en in de aanloop er naartoe de online festival hub met alle informatie over de Dag van de Componist.
Hier vindt het publiek de agenda van alle activiteiten die door het hele land plaatsvinden, achtergrondartikelen en interviews, kijk en luistertips en de livestream.

Groeilijst Deelnemers

Benieuwd wie zich tot nu toe bij ons hebben aangesloten als deelnemer aan de Dag van de Componist? Klik hier onder om naar de Groeilijst met deelnemende partners te gaan.

MELD JE AAN !!!

Meld je aan voor deelname aan de Dag van de Componist!
Wil je meedoen met de collectieve propaganda en de wil je zelf ook iets organiseren die dag, sluit je dan aan bij de grote groep enthousiastelingen.
Je meldt je aan via de onderstaande link.

Dag van de Componist 2023 & 2024

De data voor de volgende edities van de Dag van de Componist zijn inmiddels bekend! Houd alvast 17 juni 2023 & 15 juni 2024 alvast vrij in je agenda.

Bekijk hier een korte presentatie over de Dag van de Componist: