R F T 2020 12.Jpeg

Rembrandt Frerichs

Curiosity fuels his musical sense of freedom, leading to unusual sound worlds and alternative ways of music-making.

“Een van de hoogtepunten van het Delft Chamber Music festival” schreef de Volkskrant over een concert van componist Rembrandt Frerichs (1977). Een betere aanbeveling is nauwelijks denkbaar…

Rembrandt’s muziek staat bekend om de frisse nieuwe verbanden tussen klassieke muziek, Oude muziek en imporovisatie. Naast dat hij voor ensembles en collega musici componeert is hij zelf constant op tournee over de hele wereld. Net als Mozart en Beethoven in hun tijd is hij een uitvoerende componist danwel componerende uitvoerder die eigen werk brengt. Daarnaast is het tijdens zijn concerten niet ongebruikelijk om het publiek met geïmproviseerde delen te laten ervaren dat ieder concert een unieke beleving is.

Zijn missie is niet onopgemerkt gebleven in de muziekwereld en collega’s hebben hem gevraagd ook voor hen te componeren, zoals Liza Ferschtman, Amsterdam Sinfonietta, Kian Soltani, Alma Quartet, Nederlands Kamer Orkest, Dominic Seldis, Cello 8tet en Holland Baroque, om een paar te noemen.

in 2016 vroeg November Music Rembrandt het slotconcert te componeren van het festival. In dat concerto bracht bij het klassieke Cello 8ctet, zijn jazz trio en Iran’s levende legende Hossein Alizadeh op Shurangiz samen. Een paar jaar later werd dat concert uitgezonden op de Iraanse TV, zo hoorde hij van 'onze man in Teheran"- New York Times journalist Thomas Erdbrink.


Zowel in 2007 and 2014 waren zijn albums genomineerd voor de Edison publieksprijs.
Zijn muziek werd gebruikt voor theater in Japan, Dans producties in Duitsland en een aantal TV documentaires op NPO1 en films.