Dcn Website.png

Max Knigge

componist van kleurrijke en avontuurlijke muziek

Max Knigge (1984) is een veelzijdig musicus: een componist die bekend staat om zijn kleurrijke en avontuurlijke muziek. Een veelgevraagd arrangeur, thuis in verschillende genres, open, meedenkend en altijd nieuwsgierig naar nieuwe muziek. 

Max studeerde compositie bij Daan Manneke, Wim Henderickx en Willem Jeths in Amsterdam. Zijn stijl is avontuurlijk en gaat uit van de klank: eigenlijk probeert hij voor elk ensemble een eigen kleur te creëren, waarbij nauw wordt samengewerkt met de musici. Hierdoor is Max een veelgevraagd componist en zijn originele composities worden regelmatig uitgevoerd. Hij schrijft zowel kamermuziek als symfonische composities en maakte de muziek voor verschillende theater- en kindervoorstellingen en ballet. 

Composities zijn uitgevoerd door o.a. het Radio Filharmonisch Orkest, Nederlands Kamerorkest, Residentie Orkest, LUDWIG, Ballet Orkest, Noord Nederlands Orkest, duo Hochscheid & Van Ruth, FUSE, Amstel Quartet, Dudok Quartet Amsterdam, Ruysdael Quartet, Nobuko Imai en Maria Milstein. 
September 2007 ontving hij de tweede prijs van het NOG Jonge Componisten Concours voor zijn orkestwerk Nazomer. In 2006 kreeg Max de eerste prijs van het Ricciotti Arrangeer Concours en dat markeerde het begin van zijn werkzaamheden als arrangeur. 

Naast componist is Max altviolist. Hij speelt voornamelijk bij de Nederlandse orkesten en ensembles, waarbij hedendaagse muziek een belangrijke rol speelt. Ook dirigeert hij graag eigen werk. 

(foto door Wouter Vellekoop: Tess Merlot & Residentie Orkest)