Michahamel 02 Liggend Preview 1920x99999
zo
6
nov

Micha Hamel

The Requiem Pages

f.c. Jongbloed - November Music

In 2012 schreef Micha Hamel een vlammend muzikaal betoog gericht tegen de zware, culturele bezuinigingen van de regering en minister Halbe Zijlstra. Hamels hartstochtelijke muziekpamflet droeg de veelzeggende titel Requiem. Zijn nieuwe compositie The Requiem Pages is een bewerking van Requiem, dat veel indruk maakte tijdens de première bij het Holland Festival 2012.

Met zijn Requiem beoogde Hamel destijds het afscheid van een beschavingsideaal waarin kunst en cultuur tot het allerhoogste behoren. Dit afscheid wordt belichaamd door een liederencyclus voor sopraan en piano. Tijdens November Music klinkt een nieuwe, uitgebreidere bewerking, The Requiem Pages. De vocalist en pianist worden omgeven door een ensemble van tien instrumenten. Op poëtische wijze brengt Hamel een klinkend, geëngageerd statement uit. Of zoals hij het zelf verwoordt: ‘De piano is de doodskist, het orgel is God, en ook is er een begrafenisondernemer. In plaats van de reguliere Latijnse teksten zijn de liedteksten de laatste woorden van beroemde kunstenaars en denkers, waaronder Keats, Schubert, Dickinson, Stockhausen en Giordano Bruno. Het werk is een kruising tussen een concert, een performance, een begrafenisritueel en een pamflet.’

Een uitgebreid ensemble van f.c. jongbloed bestaande uit studenten van de AMPA opleiding in Tilburg onder leiding van Aart Strootman brengt deze bijzondere bewerking The Requiem Pages tot klinken in de prachtige setting van de Grote Kerk.

In samenwerking met AMPA Tilburg.

Programma

Micha Hamel - The Requiem Pages

f.c. Jongbloed onder leiding van Aart Strootman

    • Grote Kerk, Den Bosch
    • zondag 6 november 2022 om 18:30 tot 20:00
    • Micha Hamel
    • November Music