Patrick Van Deurzen
za
6
nov

November Music

Patrick van Deurzen – Mancha Mancha!

November Music

Met zijn dwaze doch koene ridder Don Quichot van La Mancha schiep Cervantes een onsterfelijk personage. Nu komt dit literaire meesterstuk tot leven op het muziekpodium. De Nederlandse componist Patrick van Deurzen wijdt een eigentijds muziekdrama aan deze legendarische antiheld. ‘Dol-dwaas-komisch-ontregelend-en-ook-nog-met-zang-en-ander-geluid!’, kondigt Van Deurzen met enige zelfspot zijn ‘Mancha Mancha!’ aan.

Van Deurzen volgde lessen bij componisten Peter-Jan Wagemans en Klaas de Vries en laat zich net zo makkelijk inspireren door Monteverdi als door Miles Davis, Tom Waits en oude funkmuziek. Met Mancha Mancha! schrijft de componist zijn eerste muziektheaterwerk. De tekst van de Nederlandse auteur Ernest van der Kwast is gebaseerd op de hilarische, tragikomische avonturen van dolende ridder Don Quichot en zijn trouwe schildknaap Sancho Panza. Het kan niet anders dan een vermakelijke komische klucht vol gevechten en misverstanden worden.

Voor Mancha Mancha! gaat Van Deurzen de samenwerking aan met DoelenEnsemble, dit maal bestaande uit de twee pianisten Maarten van Veen en Hans Eijsackers, en de twee baritons Henk Neven en Mattijs van de Woerd.

    • Huis 73 (November Music), Den Bosch
    • zaterdag 6 november 2021 om 14:00

Programma

Patrick van Deurzen Manch Mancha

Uitvoerenden

Doelen Ensemble:

Maarten van Veen, Hans Eijsackers piano

Henk Neeven, Mattijs van de Woerd bariton

    • Patrick van Deurzen
    • November Music