Martin Fondse Foto Krijn Van Noordwijk
za
17
jun

De Dag van de Componist 2023

Informatie over de Dag van de Componist 2023

Wat is er te doen?

Op en rond zaterdag 17 juni 2023 vindt de tweede editie plaats van de Dag van de Componist. Een landelijke Dag van de Componist is in Europa uniek. Tijdens het festival komen meer dan 100 in Nederland actieve componisten in de schijnwerpers te staan. Hun werk klinkt in ruim 12 steden in meer dan 100 concerten en voorstellingen. Radiostation NPO Klassiek zendt de hele dag nieuwe Nederlandse muziek uit. Het festival is een initiatief van het netwerk en platform New Music NOW, dat met online-tv live verslag doet. De eerste namen en programma’s zijn bekend, de kaartverkoop is van start gegaan. De eerste namen en programma’s zijn bekend en de kaartverkoop gaat nu van start.

Met de jaarlijkse Dag van de Componist wil New Music NOW de waarde en het plezier van nieuwe muziek tonen en de componisten van die muziek huldigen. Het festival toont dat nieuwe muziek veelzijdig is en niet alleen in concertzalen en theaters klinkt, maar ook vanaf klokkentorens, op straat, in parken, clubs en in huiskamers.


Meer dan 100 componisten doen mee,
waaronder de Componist des Vaderlands Martin Fondse, de stadscomponist van Den Bosch Bart van Dongen, de prijswinnende componist Seung Won-Oh, Meriç Artaç, Noëmi Schermann, Jan-Peter de Graaff en Jonás Bisquert. 


Landelijk programma met meer dan 100 concerten van vele partners
, waaronder de blazers van het Concertgebouworkest, Holland Festival, TivoliVredenburg, Muziekgebouw aan ’t IJ, de Doelen, Festival Dag in de Branding, Festival Classique, November Music, Gaudeamus, Orkest de Ereprijs en diverse koren, ensembles, muziekverenigingen, conservatoria, muziekscholen, componisten, uitgevers en producenten. Iedere organisatie presenteert een eigen programma in haar stad of regio. New Music NOW verzorgt de landelijke coördinatie, de collectieve promotie en het verbindende programma, dat medio april bekend wordt gemaakt. 

Ga mee en beleef een muzikale treinreis

Meer info

17 jun 2023

New Music NOW

Tickets

Optredens in de trein en bij de stations

Stap tijdens de Dag van de Componist op de New Music NOW Expresstrein in Amsterdam en reis mee naar Amersfoort, Arnhem, Den Bosch, Den Haag […]

Lees meer
17 jun 2023

Dag van de Componist op de

De Dag van de Componist 2023

Op zaterdag 17 juni staat de programmering van NPO Klassiek in het teken van de Dag van de Componist.

Lees meer

Locaties 6

Kijk per locatie wat er op de Dag van de Componist staat te gebeuren


Nog meer locaties 7

Kijk per locatie wat er op de Dag van de Componist staat te gebeuren

Tip!

Speel je piano en wil je zelf meedoen aan de Dag van de Componist? Componist Heleen Verleur heeft een stuk geschreven voor vijf rechterhanden op één piano, die je kunt uitvoeren op stationspiano's door het hele land! Ga naar Dutch Ensemble Music NOW en zoek op 'Intercity'.