1
za
8
apr

#17

The Paper Ensemble, Ale Hop

Op 8 April speelt The Paper Ensemble een nieuw stuk, namelijk #17, op Rewire Festival. In samenwerking met geluidskunstenaar Ale Hop en slagwerkers Paul Koek en Frank Rosaly.

Akoestische muzikale verkenning

Als een doorlopend project van interdisciplinaire kunstenaars Jochem van Tol en Ibelisse Guardia Ferragutti, gebruikt The Paper Ensemble papier, verrassend veelzijdig materiaal, om sonische werelden van sculpturen te bouwen, waardoor ze de grenzen uitdagen van wat we zouden kunnen definiëren als een object, een beeld, of een (muzikaal) geluid. The Paper Ensemble heeft veel opgetreden en geëxposeerd over de hele wereld, vooral in Japan met artiesten als Yoko Ono, John Cage en Yukio Fujimoto en vele anderen.

Tijdens Rewire 2023 worden ze op het podium vergezeld door geluidskunstenaar Ale Hop voor een elektro-akoestische muzikale verkenning. Ale Hop ontstond in de jaren 2000 in de experimentele underground van Lima en woont momenteel in Berlijn, waar ze de aandacht trok van de electronic scene van de stad, met haar visceral live gitaaroptredens. In haar muzikale praktijk bouwt ze dicht geweven sferen op door een complex repertoire van gitaartechnieken, verwerkt door synthese-apparaten, te vermengen, waardoor muziek ontstaat met een diepe fysieke intensiteit.

    • Rewire, Den Haag
    • Rewire