Sanem Kalfa, George Dumitriu, Joachim Badenhorst

TivoliVredenburg

  • InJazz session
  • Jazz

Een avant-gardistische kijk op de traditionele liederen van de Zwarte Zee

De muziek van dit project is een intense verkenning van traditionele liederen uit de geografische regio van de Zwarte Zee. De creatieve Belgische klarinettist Joachim Badenhorst voegt zich bij het Amsterdamse duo Sanem Kalfa & George Dumitriu om ons de smaken van oude Ottomaanse melodieën te laten horen in een originele hedendaagse taal, met frisse nuances van elektronica en open improvisatie.
De Turkse zangeres Sanem Kalfa en de in Roemenië geboren violist, violist en gitarist George Dumitriu spelen al 14 jaar samen en ze hebben met veel verschillende muzikanten samengewerkt. Toen Joachim Badenhorst in 2018 hun pad kruiste, voelde het samenspelen als de meest natuurlijke zaak ooit.
De oorspronkelijke vorm van de liederen, zoals die honderden jaren geleden werden uitgevoerd, zijn het uitgangspunt van een hedendaagse interpretatie. Er zijn geen uitgeschreven arrangementen, alleen directe verkenningen - een concept dat kenmerkend is voor het duo Kalfa - Dumitriu en volledig omarmd door Badenhorst.

Sanem Kalfa - stem, elektronica
George Dumitriu - gitaar, altviool, elektronica
Joachim Badenhorst - klarinet, elektronica