Orkest De Ereprijs

Orkest de Ereprijs & Konstantyn Napolov

Orkest De Ereprijs en slagwerker Konstantyn Napolov

In dit November Music concert slaan Orkest De Ereprijs en slagwerker Konstantyn Napolov de handen ineen voor een spektakel met splinternieuwe muziek. 

Vijf Internationale componisten schreven werk voor de combinatie van slagwerker en de unieke bezetting van De Ereprijs met veel blazers en gitaren. Konstantyn Napolov is de energieke spil van de deze muzikale marathon waarin hij de grenzen van de slagwerker opzoekt. Volgens Napolov is deze marathon bijna onmogelijk te volbrengen…een uitputtingsslag van bijna anderhalf uur, nog nooit eerder vertoond in Nederland. 

In deze ambitieuze uitvoering speelt de slagwerker samen met Orkest De Ereprijs nieuw werk van vijf grote internationale componisten Moritz Eggert (D), Peter Adriaansz (NL), Tansy Davies (VK), Componist des Vaderlands Martin Fondse (NL) en jong talent Martín Francisco Mayo (VES/VS/NL). In hun muziekstukken gebruiken zij slagwerkinstrumenten en alles wat daarvoor door kan gaan, alsof ze deze als archeologische vondst hebben opgegraven. Konstantyn Napolov speelt hun muziek met veel theater in een niet te bevatten mix maar liefst 76 instrumenten, muziekstijlen, technieken en drama.

Programma:
Peter Adriaansz - Chaser
Moritz Eggert - Master and Servant
Tansy Davies - Stone Codes 
Martin Fondse - Kitchen Stories 
Martín Francisco Mayo - Boca Arriba

Orkest De Ereprijs o.l.v. Gregory Charette
Konstantyn Napolov - slagwerk