Maya Fridman

Mini Music Movies · Melting Pot

Melting pot is de naam voor dit muziekinstrument gemaakt door Rob van den Broek. Het is een 4-delig cello- en percussie-instrument waarop muzikanten letterlijk met elkaar verbonden zijn als ze het bespelen. Het instrument belichaamt de samenwerking van de verschillende delen van een creatief muziekproces. Regie: Udo Prinsen

De Melting Pot werd voor het eerst gebruikt door het Ragazze Quartet met de compositie 'Dear Wishing Well' van componiste Anne-Maartje Lemereis.

Componist en cellist Maya Fridman creëerde voor deze korte film een intense en sfeervolle soundtrack die je meesleurt in een visualisatie van het designuniversum dat zich in Robs hoofd afspeelt. Het door Maya gecreëerde geluidsuniversum werd gesmolten en gemixt door de bekwame handen van Brendon Heinst bij TRPTK. Ik ben erg blij met dit ongelooflijke team en het meeslepende geluid dat ze aan de film hebben toegevoegd.

Melting Pot is film 3 uit een artistiek drieluik met in de hoofdrol de muziekinstrumenten van Rob van den Broek. Elke film is ontworpen als een stop-motion animatie om het 'custom made' gevoel te benadrukken. 

Deze film werd gemaakt in samenwerking met Stichting QEM.

Drieluik Rob van den Broek III
Melting Pot
muziek: Maya Fridman & Brendon Heinst (TRPTK)
Regie: Udo Prinsen
YouTube

Mini Music Movies